Sterlingerstraat 54
2140 Antwerpen-Borgerhout
tel: 0493 53 26 43
_____________________________
e-mail: info@poppentheaterjojo.be
(niet gebruiken voor reservaties. Gebruik hiervoor 'Voorstellingen' aub!)

POPPENTHEATER JOJO

~=~=~ TRADITIONELE HANDPOPPENKAST VOOR JONG EN OUD ~=~=~

Jojo

2 - Actueel

Dagen van het Poppenspel 2019

Sinds 2013 organiseren we het mini-poppentheaterfestival "De Dagen van het Poppenspel". Het is dus ondertussen al de zevende editie! En deze keer zijn we superblij dat we weer bijna elke dag van de krokusvakantie voor u kunnen spelen: maar liefst 7 voorstellingen door 5 verschillende theaters zijn te bekijken in onze zaal!

Een beetje achtergrondinformatie

De naam van dit festival heeft een nostalgische betekenis voor ons, want we zijn eigenlijk min of meer kunnen doorbreken via het gelijknamige evenement dat vroeger werd georganiseerd om kindertheaters te selecteren die op woensdagnamiddagen voorstellingen mochten geven in de Antwerpse stadsscholen. We waren dan ook erg blij dat de organisatoren van destijds geen probleem maakten dat we die naam nieuw leven wilden inblazen.

Toen we onze eigen zaal hadden en besloten om zelf geen reisvoorstellingen meer te geven, zijn we nog vele jaren gastheer geweest voor die fameuze "Dagen van het Poppenspel en Kinderanimatie".

Die vertoningen waren toen enkel toegankelijk voor een jury en een klein publiek. Een aantal poppen- en figurentheaters die nu zijn uitgenodigd, hebben destijds een gastvoorstelling gegeven in het kader van dat evenement. We zijn opgetogen dat ze na al die jaren terug in onze zaal komen spelen. Natuurlijk zijn we even verheugd met de nieuwkomers!

Het wedstrijd element lieten we vallen. Het plezier dat kinderen beleven en cultuur kunnen ontdekken op hun eigen niveau in een echt theater op kindermaat, komt op de eerste plaats!

Ons programma:

Elke voorstelling begint op het gebruikelijke uur van 14.30 uur (deuren open vanaf 14 uur) en het goede nieuws is dat we in plaats van het gewone tarief van 9 euro voor deze vertoningen de toegangsprijs uitzonderlijk 7 euro per persoon is!

Opgelet! Voor de voorstellingen tijdens deze "Dagen van het Poppenspel" zijn geen verjaardagsfeestjes mogelijk!

_