Sterlingerstraat 54
2140 Antwerpen-Borgerhout
tel: 0493 53 26 43
_____________________________
e-mail: info@poppentheaterjojo.be
(niet gebruiken voor reservaties. Gebruik hiervoor 'Voorstellingen' aub!)

POPPENTHEATER JOJO

~=~=~ TRADITIONELE HANDPOPPENKAST VOOR JONG EN OUD ~=~=~

Jojo

4 - FAQ / Veelgestelde vragen...

Wat is een blijvend of niet-blijvend feestje?

Met een niet-blijvend feestje bedoelen we dat u de jarige en zijn of haar vriendjes meebrengt naar de poppenkast en na de voorstelling terug vertrekt zoals het gewone publiek. De jarige krijgt van ons wel een mooie verjaardagskroon en mag iets kiezen uit onze verjaardagsdoos. U betaalt hiervoor niets extra.

Een blijvend feestje - de naam zegt het al - blijft bij ons na de voorstelling zodat ze bij ons de taart of traktatie kunnen opeten en de cadeautjes kunnen uitpakken. Hiervoor moet een meerprijs betaald worden.

Nog belangrijk om te weten voor de blijvende feestjes: u brengt enkel een traktatie naar keuze mee. Bordjes, servetjes, bestek en kaarsjes hoeven niet. Ijs kan wel, iets opwarmen niet. In de prijs is één drankje begrepen, bijkomende drankjes zijn bij ons te koop tegen 1,50 euro. Flesjes worden enkel van de tafel weggenomen als ze leeg zijn of wanneer u naar huis gaat.

Lees verder...

We komen met een groep. Waar moeten we op letten?

De belangrijkste tip die we u kunnen geven: houdt uw groep beheersbaar! Voorzie voldoende begeleiding als u denkt dat u het niet allemaal zelf baas kan. We zijn er wel om u te ondersteunen, maar in de eerste plaats ligt de organisatie van dit theaterbezoek in uw handen.

Probeer het toiletbezoek tijdens open doek te vermijden. Eén kind de toestemming geven om de zaal te verlaten, leidt er meestal toe, dat de anderen zo'n uitstapje ook wel zien zitten. Het heen en weer lopen is heel storend voor de rest van het publiek.

Als de kinderen van uw groep door de ouders worden opgehaald aan het theater na de voorstelling, raden we aan om goede afspraken te maken over het tijdstip van ophalen. Het lijkt de evidentie zelve, maar vaak loopt dit mis door miscommunicatie.

Nog een klassieke tip voor groepen: controleer bij het verlaten van de zaal eventjes of alles netjes is en er niets achterblijft. U kunt niet geloven wat we vaak allemaal vinden en nooit meer wordt opgehaald.

Hoe laat gaan de deuren open?

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeldt, gaan de deuren in Poppentheater Jojo pas open om 14 uur.

U kunt ons misschien al wel vroeger zien rondlopen in de foyer, maar op dat moment zijn we nog volop bezig met voorbereidingen voor de komende voorstelling waarbij we geen publiek kunnen toelaten.

Als u er vroeger staat met een taart of cadeautjes, kunnen we die al wel voor u aannemen en bewaren.

Mogen we als volwassene niet in de foyer blijven zitten?

Neen, de foyer is gesloten tijdens de voorstelling. Poppentheater Jojo is in de eerste plaats een familietheater en we verwachten dan ook een minimum van toezicht door begeleidende ouders.

We krijgen vaak te horen van mama's en papa's dat ze zich even goed geamuseerd hebben als hun kinderen. Dus u moet al een hart van steen hebben als u zich niet een heel klein beetje kunt laten charmeren door onze voorstellingen...

Moet de gsm uit?

Ja, zoals in elk ander theater vragen wij u om uw gsm-toestel volledig uit te schakelen voor de aanvang van de voorstelling.

We merken dat tegenwoordig kinderen soms ook over een gsm-toestel beschikken. Voor hen geldt die regel uiteraard ook.

We zijn te laat aangekomen en jullie zijn al begonnen...

Jammer. We begrijpen dat er soms dingen kunnen gebeuren waardoor je te laat kunt zijn, maar als de voorstelling eenmaal is begonnen, gaan de deuren dicht en wordt er niemand meer toegelaten.

Het nummer op mijn toegangskaartje is niet mijn zitplaats?

Neen, het nummer op het toegangskaartje is een controlemiddel voor ons. In de zaal zal een medewerker u uw plaats toewijzen.

Als we weten dat we met een volle zaal zitten, zal hij of zij de toewijzing baseren op de grootte van uw groepje en ook wel de grootte van de kinderen. Dit gebeurt altijd op een zo gespreide en evenwichtig mogelijke manier.

Gaan we wel alles goed kunnen zien?

Voor aanvang van de voorstelling wordt er in principe gecontroleerd of iedereen goed kan zien. Heel soms kan dit inhouden dat u of uw kind nog van plaats moet veranderen. Doe het op dat ogenblik, want als de voorstelling eenmaal is begonnen, is dit veel ingewikkelder.

Voor kleintjes zijn er kussens beschikbaar zodat ze wat hoger kunnen zitten. Die kussens worden pas gegeven als de medewerkers een volledig zicht hebben op wie waar precies zal zitten in de zaal. Het is dus zeker niet nodig om direct een kussen te claimen als u binnenkomt.

Mogen we foto's nemen of video's maken?

Ja, op zich hebben we er geen probleem mee dat u foto's maakt tijdens de voorstelling. We vragen wel dat u geen gebruik maakt van de flashoptie van uw camera. Video's maken is evenmin een probleem, zolang u de anderen hier niet mee stoort.

Voor het begin van het tweede deel, als de jarige zijn of haar kroon krijgt, hebt u volop de mogelijkheid om foto's te nemen. Op dat moment is het gebruik van een flash wel toegelaten.

Leuke foto's van verjaardagsfeestjes in Poppentheater Jojo mag u ons trouwens altijd via e-mail bezorgen. Mits uw goedkeuring kunnen we die misschien gebruiken in de volgende editie van ons programmaboekje of op onze website.

Mogen we snoepen in de zaal?

Neen. U kunt weliswaar snoepgoed en drankjes kopen in onze foyer, maar zoals in elk ander theater zijn deze niet toegelaten in de zaal. We zijn er zeker van dat u niet graag neerzit in een plakkende zetel. En het geritsel van snoepzakken is erg storend voor anderen tijdens de vertoning. Dus wat u niet opeet tijdens de pauze, bergt u op tot na de voorstelling. Zo hebt u onderweg naar huis nog iets om te knabbelen.

Mijn kind moet gaan plassen tijdens de vertoning...

Probeer het toiletbezoek tijdens open doek te vermijden. Zeker bij groepjes durft dit uit de hand te lopen als er eentje mee begint. De scènes duren meestal ongeveer 30 minuten. Dan gaat het doek dicht voor een decorwissel. Dit is een tijdspanne die elk kind aankan . Het over en weer lopen van de wc naar de zaal tijdens de voorstelling is heel storend voor de rest van het publiek.

Hoe lang duurt de voorstelling?

Een erg praktische vraag, maar eentje waarop we geen pasklaar antwoord hebben. U moet rekening houden dat een poppenkastvoorstelling niet hetzelfde is als een film die altijd precies even lang duurt. Elke voorstelling is anders. Het einduur dat we voorop stellen is meestal een redelijk accurate inschatting, maar het is ook niet meer dan dat.

Met andere woorden, er durft op een theatervoorstelling al wel eens een beetje rek zitten; zeker bij volle zalen waarbij de pauze wat uitloopt of als de kinderen tijdens de voorstelling regelmatig hebben meegeroepen omdat ze de poppen moesten helpen, kan dit gebeuren.

In een maatschappij met een overaanbod aan boeiende activiteiten, stellen we vast dat ouders die hun kinderen komen ophalen van een verjaardagsfeestje soms geen geduld hebben als ze nog eventjes moeten wachten voordat ze hun kind kunnen meenemen, omdat het na de voorstelling nog naar andere activiteiten moet gaan. Vaak wordt het kind dan als het ware uit het feestje weggerukt omdat de tijd dringt... Als alles echt zo nipt aansluit, is het misschien beter om het kind vooraf een keuze te laten maken waar hij of zij het liefst naar toe wilt. Dit is niet verkeerd en de keuze zal op meer begrip kunnen rekenen dan aan alles te willen deelnemen, maar niet volledig te kunnen meemaken.

Kan het babybroertje of -zusje mee?

We zijn in de eerste plaats een theater voor kinderen vanaf 6 jaar en flinke kleuters. Maar we zouden onszelf geen familietheater kunnen noemen als we u verplichten om uw baby thuis te laten. Dus ja, baby kan meekomen en hoeft zelfs niets te betalen, maar er zijn wel een aantal praktische zaken waarmee u rekening moet houden.

Er zijn in het theater niet echt de nodige faciliteiten om luiers en dergelijke te verversen. We hebben evenmin plaats om een arsenaal aan kinderwagens of buggy's te stockeren. U begrijpt dat we de gang om veiligheidsredenen vrij moeten houden, maar eentje of twee - liefst opvouwbare exemplaren - lukt nog wel.

En uiteraard het belangrijkste: als uw baby tijdens de voorstelling besluit om een huilconcert te geven, moet u bereid zijn om de zaal direct te verlaten. U kunt dan eventueel in de foyer wachten. De foyer blijft wel gesloten tijdens de voorstelling. Uw andere kinderen mogen gerust in de zaal blijven zitten, maar als u de enige begeleidende ouder bent, kan dit vaak al voor de nodige problemen zorgen.

Het blijft dus een risico als u met de baby naar ons theater wilt komen...

Is de zaal rolstoeltoegankelijk?

Neen, de zaal voldoet zeker niet aan de normen voor rolstoeltoegankelijkheid. Maar we proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de noden van kinderen/volwassenen in een rolstoel.

Als u nog in staat bent om uit de rolstoel te komen en in een zetel te gaan zitten, kunnen we zeker iets regelen. We kunnen geen arsenaal aan rolstoelen stockeren in onze gang, maar een of twee lukt nog net.

Onze toiletten zijn jammer genoeg niet rolstoeltoegankelijk.

Kunnen we met Bancontact betalen?

Neen, we accepteren enkel cash geld. De onkosten voor Bancontact zijn voor een klein theater als het onze gewoonweg te hoog. Die zouden we dan noodgedwongen moeten doorrekenen aan onze klanten en dat doen we liever niet.